Biologische bestrijding

Mycorrhizaproducten

Met de sluipwesp kun je in de beschermde teelten succesvol bladluis bestrijden

Mycorrhizaschimmels spelen een essentiële rol bij alle plantengroei onder natuurlijke omstandigheden. Mycorrhizaschimmels koloniseren de wortel van een plant en, in ruil voor suikers, helpen de plant met de opname van voedingsstoffen. Dit soort samenwerking noemt men symbiose. Door mycorrhizaschimmels gekoloniseerde planten groeien beter, bloeien mooier en langer, zijn beter bestand tegen ziekten en aantastingen en zijn beter bestand tegen droogtestress.

De draden van de mycorrhizaschimmels die aan de plantwortels groeien vormen zelfs een fysieke barrierre voor bodeminsecten, aaltjes en andere aantastingen!

Hieronder treft U een overzicht van de mycorrhizaproducten in ons pakket. Heeft U vragen over mycorrhiza of de toepassing hiervan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

 

Treesaver Transplant

PHC Treesaver Transplant wordt gebruikt om bomen en heester bij het planten of verplanten te voorzien van nuttige mycorrhiza schimmels. Het product bevat sterke stammen van endo- en ecto- mycorrhiza schimmels, die de wortels van verplante bomen en struiken koloniseren en versterken onder uiteenlopende omstandigheden.

Klik hier voor het productinformatieblad.

 

Flower Saver Plus

VA Endo-mycorrhiza voor bloembedden, borders, kuipplanten en kamerplanten. Bevat ook een organische meststof 3-4-3. Flower Saver Plus is speciaal ontwikkeld voor toepassing in de wortelzone van planten. Het bevordert de bloei, groei, stevigheid en gezondheid van planten in tuinen en bloem- en teeltbedden.

Klik hier voor het productinformatieblad.

 

PHC Vertimulch

PHC Vertimulch wordt toegepast als verticale bodemverbeteraar bij bomen en heesters. Het product bevat sterke stammen van endo- en ectomycorrhizaschimmels, die de wortels van (verplante) bomen en struiken koloniseren en versterken onder uiteenlopende groeiomstandigheden.

Klik hier voor het productinformatieblad.